Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

12 Februarie

Dragă femeie și mamă,

Daca cineva te-ar întreba cu ce culoare vrei sa îți ,,pictezi” ziua de azi, ce ai răspunde? Și poți să alegi o culoare pentru ,,pictura” zilei tale de azi ca femeie și alta culoare pentru azi ca mamă:) sau să fie aceeași culoare.


Eu, ca femeie, as alege
rosu, azi mă simt bine în pielea mea, simt că radiez și simt bucurie, veselie( deși afară cerul e cam trist și a ales culoarea albastru închis pentru a-și picta ziua de azi.). Ce înseamnă pentru mine roșu și de ce l-am ales pentru azi? Înseamnă pasiune (aici gândul mă duce la pasiunile noastre și definește ziua de azi – am reușit să termin primele trei postări pe blog), îndrăzneală( e totuși o culoare,,tare”) – îndrăznesc să pot, (mi s-a spus de multe ori că ,,nu pot”), să îmi urmez visele, să am încredere că ideile și gândurile mele așternute pe hârtia electronică vor avea ecou în această lume a bloggingului în care există destule persoane foarte cunoscute și care mi-au fost ,,ghid în alea mămiciei. Roșu înseamnă ,,iubire, îmi doresc ca gândurile mele așternute pe hârtia electronică să simțiți că sunt scrise din inima unei femei și mame către inima tuturor femeilor și mame. Nici una din noi nu trebuie să mai simțim ,,frigul și ,,atitudinea glacială” cu privire la felul nostru unic de a fi, la puterile și slăbiciunile noastre, la cât de absurde sunt/ nu sunt visele noastre, ci ar fi preferabil să simțim și să ne bucurăm de căldura benefică a ,,roșului”.

Roșu , pentru că vreau să vă îndemn să ascultați, să rețineți și să vă spuneți aceste cuvinte în fiecare dimineață în fața oglinzii: ,, Dacă tu ești bine, și ceilalți vor fi bine”. Rosu – iubirea pentru voi, tineți cont de nevoile voastre( nu le lăsați undeva suspendate în neant), nu lăsați să treacă o zi fără să vă răsfațați. Da, știu, îmi veți spune că nu găsiți timp între atâtea de îndeplinit, bifat la serviciu, acasă, între pregătiri pentru a doua zi, lecții, joacă, pregătit mâncare, stat de vorbă cu partenerul, etc. Răsfățul înseamnă și o cafea aburită, băută în tihnă, 5 minute pe facebook, un duș rapid în care simțim că fiecare picătură ne ia orice grijă, durere, o bucățică de ciocolată în plus, mângâiatul unei pisici și ,,ascultarea torsului ei, plimbatul cățelului, ascultatul unei melodii la maxim, dansatul ca și cum nimeni nu v-ar vedea, un ceai/ ciocolată caldă sau… alegerea unui fel ,, interzisîn dietă, și cred că lista poate continua. Cât durează acest răsfăț și cât de mult bine vă face.

Roșu, înseamnă și ,, a fi sexy”, sunteți de acord cu mine? Da, azi mă simt sexy, chiar așa imperfectă cum sunt. Da, nu îmi place forma nasului meu ce pare ieșit din tiparele frumuseții( dar și Lady Gaga nu e mulțumită de nasul ei), sunt prietenă cu push-up-ul și cu tocurile, am linii fine în zona ochilor, cearcăne, părul drept, spatele nu prea drept, dar a te simți ,, sexy depinde de ceea ce simți în tine, în sufletul tău.

Da, azi îmi pictez ziua în roșu, și nu pentru că e luna iubirii, ci pentru că am îndrăznit să cred în mine, în visul/visele mele și cred /scriu din pasiune, din inima pentru inimi, femei și mame imperfecte dar UNICE. Roșu este și una din culorile mele preferate și am ales-o pentru multe întâlniri, sedințe sau interviuri, pentru că simt că îmi dă energie.

Ca si mama, aș alege rozul(nu e una din culorile mele preferate), pentru ca mă simt jucăușă și deabia aștept să desenez , să colorez cu cel mic sau să pornesc la o cursă cu mașini puternice:).

Pentru mine, rozul înseamnă copilărie, veselie, bucurie, clinchetul răsetelor copiilor, inocență, pozne haioase, chipul șugubăț al unui copil, lipsa grijilor și a bucuriei lui ,,aici și acum”, ecoul glasului cristalin al unui copil într- cameră goală.

Dar și verde, pentru ca e renaștere, e nou si albastru pentru liniștire, o poveste de noapte bună, o îmbrățișare și un pupic dulce.

De ce am ales verde? Verdele este o altă culoare preferată și aici mă duc cu gândul la verdele ierbii, la verdele dătător de viață, care semnifică primavera, renașterea, noul din perspectiva mea.În fiecare zi, învâț câte un cântecel nou, o poezie de la feciorul meu sau îl învăț eu câte ceva răspunzându-i la întrebările sale sau și mai frumos învățăm împreună. De exemplu, de ceva vreme învățăm să ne orientăm pe întuneric, să ne fixăm repere mentale legate de poziționarea mobile, a întrerupătoarelor, știm unde e locul lanternei, unde e toaleta sau cum să urcăm și coborâm scările. În fiecare zi învăț de la el să mă bucur de aici și acum, să îmi depășesc ,,nu pot-urile”, să mă descoper ca mama, să mă regăsesc ca femeie și să mă minunez de salturile pe care le face băiatul meu. Azi e o nouă zi, o nouă filă în romanul vieții mele și vreau să mă bucur din plin de ea și de darul vieții.

Învăț în fiecare zi să îmi ,,ud rădăcinile cu un zâmbet adresat mie în oglindă, apoi fiului și soțului meu, cu o îmbrățisare din inimă, un cuvânt de laudă pentru mine dar și pentru cei dragi(Nu, nu sunt narcisistă), dar dacă nevoile mele primare nu sunt îndeplinite, cum aș putea avea resurse să le finalizez pe cele de mamă și soție.,,Udați-văîn fiecare zi ,, rădăcinile, faceți loc verdelui pur, noului, ierbii în viața voastră. Iubiți-vă și spini și frunzele căzute, fiecare din ele au rolul lor în viața noastră, oblojiți-vă rănile și renașteți, PUTEREA E ÎN VOI.

Am ales și albastru – cel deschis dar nu bleu. Pe mine, această nuanță de albastru mă trimite cu gândul la relaxare, liniște, la 5 minute de tihnă, la un ceai cald de tei, la vizionarea unui film învelită într-o pătură caldă și moale, la o poveste citită de noapte bună, o îmbrățișare și un pupic din inimă pentru o altă inimă.

După un început îndrăzneț de zi radiant, debordând de energie, respirând prin toți pori energie, pasiune, etc, combinat cu prospețimea, noutatea și învățămintele verdelui, de răsul rozului, seara avem nevoie de relaxarea albastrului.

Voi ce culori ați experimentat până acum?

You Might Also Like

Poezie ,, Mamelor de prematuri”

Poezie pentru femeie – Georgiana Niță

8 aprilie 2019

Cadou de Mos Craciun – Puzzle MaCar – Abrakadabra

5 ani – La mulți ani, Paul Sebastian ( Blue)

,, Frumosul în viața copiilor noștri” – dar de la bunicul meu matern

Scrisoare de la Mos Craciun

,,NU MAI POT”

Răspunde la comentariu