Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

8 aprilie 2019

 

Azi dimineață când m-am trezit , am observat uitându-mă pe fereastra din camera mea cerul plin de nori negri și apasatori, atunci mi-am spus în sinea mea că sigur o să plouă, dar nu știam ce zi extraordinară mi se pregătește . A fost o zi  ploioasă, dar plină cu daruri multe și din suflet de la oameni minunați.

Îmi place enorm de mult să fac surprize și sa dăruiesc, să aduc bucurie pe chipul celor dragi, să le împlinesc dorințe, să simta că sunt văzuți, importanți, să capete încredere în ei, să știe că Universul le-a auzit dorința ,si daca crezi orice e posibil. Nu o fac pentru vreun interes ascuns sau pentru faimă sau orice altceva, ci dăruiesc din suflet, iar ,,recompensa mea” este bucuria celuilalt.

Am obiceiul să rețin dorințele celorlalți și dacă pot le îndeplinesc când nici nu se așteaptă ,deși îmi e cam greu să țin secretul , dar merită din plin.E, astăzi pentru mine a fost o zi cu daruri, dar nu materiale, ci de la suflet pentru suflet, au fost daruri de încărcare, daruri energetice, daruri de la oameni deosebiți ce au transformat o zi posomorata într-o zi senină, au adus curcubeul în viața mea.

 

Ziua mi-am început-o la 4 dimineata cu darul îmbrațișării, dar  primit de la soțul meu. A fost o îmbrățișare caldă din a cărei strânsoare nu vroiam să ies și care mi-aș fi dorit să dureze pe vecie. A fost o îmbrățișare protectoare, binefăcătoare pentru trup si suflet, fiecare centimetru din corpul meu și fiecare particulară a sufletului meu simțeau beneficiile ei. A fost și o îmbrățisare de adolescent, pentru că era o îmbrățișare furată și ascunsă de ochii baiețelului nostru( mai mereu vrea să fie și el în îmbrățișarea noastră ). Am adormit așa îmbrățișați , am simțit că am dormit ca un bebelus în brațele  mamei, a fost un somn liniștitor, tămăduitor.

Al doilea dar primit a fost de la un om ce îl consider tare drag sufletului meu, un om de la care am învățat atâtea despre viață, moarte, despre educație în general, despre ce giumbușlucuri putem face în diferite situații cu copiii noștri, despre perfecțiune și imperfecțiune, despre noi înșine și poveștile noastre. De la ea am primit mai multe daruri: 1.Darul imperfectiunii – în momentul cunoașterii ei am avut senzația ca ea știe mereu ce sa facă, cum să reacționeze  în diferite situații și casa ei e luna fața de a mea.  E, azi m-a invitat să stăm la un ceai, să îi fac galerie în timp ce ea făcea ordine în dulapuri. Fiecare dintre noi avem zile mai bune sau nu, fiecare dintre noi are curat și ordine în anumite zile în casa și în viață , și în altele e harababură totală.  2.Darul ascultarii active – Pe măsură ce se instaura ordinea în dulapuri, ea ma asculta fără a mă întrerupe sau a îmi oferi vreun sfat,  doar am putut să mă descarc, și pentru asta îi  mulțumesc. 3.Darul conectarii cu un prieten – In iureșul zilelor, saptămânilor, nu mai apucăm să stăm așa pe îndelete să discutăm cu cei dragi și e tare păcat. Azi am avut parte de o astfel de conectare autentică . 4.Darul imbrățișării – o îmbrățișare caldă, blândă, pătrunzătoare, dar grijulie și un pic autoritară, aceasta a fost ce am simțit în momentul  îmbrățișării  de la prietena mea.

Apoi am ajuns acasă, unde am fost așteptată de un om, un suflet lipit de sufletul meu și legat strâns de îndeplinirea uneia din cele mai importante  vise din viața mea. Ce daruri a adus cu ea, o sa intrebati?  Primul dar a fost darul unui zâmbet inocent, de copil, și al unui râs inocent, curat, fără măști, zâmbetul minunii ei. Darul încrederii, primit de la minunea ei, când m-a luat de mânî și m-a rugat să îi deschid ușa de la garaj pentru a cerceta mecanismul de deschidere a sa, ceva foarte important și demn de toată atenția și studiul, ce știm noiJ. Același dar l-am primit și de la prietena mea, am simtit ca ea crede în mine, în unicitatea și imperfectiunea mea,  în ,,talentul “  meu de fotograf. De asemenea, am simțit  încredere în visul meu, în dezvoltarea lui lin și frumos( ea a fost persoana ce m-a susținut cel mai mult în momentele în care am vrut să renunț). Este un om cu un talent deosebit în ale scrisului, un om cu suflet nobil, inocent de copil, dar maturizat si cu multe cicatrici, un om ce m-a invatat atâtea în lumea sufletelor pure și nevinovate, a câinilor. Darul amintirilor- prin postarea sa de azi, prietena mea mi-a adus aminte de suflețelul meu iubit și așteptat de la varsta de 12 ani, de Oscar. Mi-a adus aminte de toate rotocoalele lui, de cât de fericita am fost când a sărit prima oara pe canapea, de primul lui lătrat, de faptul că îmi era umbră,  el a fost singurul ce mi-a fost alături într-un moment nefericit pentru mine, de prima noastră expoziție, de primul lui cuib. Am mai primit un dar de la prietena mea, darul plânsului eliberator – dupa postarea ei, am plans dupa Oscarelul meu, dupa câte am făcut și va fi cel ce mă va face să mă ridic de fiecare data.

Darul ,, pur si simplu”-  o prietena mi-a scris ca are 3 vouchere să îmi ofere la o salină foarte cunoscută. La fix a picat darul ei, pentru ca toți trei am fost răciț și mersul la salina ne va ajuta foarte mult, deabia aștept.

Ziua aceasta a fost pentru mine o zi plină cu daruri, momente, amintiri, îmbrățișări, încredere în tine și proiectele tale. Darurile  nu sunt doar materiale, ele trec și se pot strica, dar cele sufletești rămân în  sufletele noastre.

Vă doresc, dragi femei și mame, să aveți parte de astfel de daruri în fiecare zi!

Nu uitați, în fiecare zi primiți un dar extrem de valoros, DARUL VIEȚII, aveți grijă  de el!

 

You Might Also Like

,,NU MAI POT”

5 ani – La mulți ani, Paul Sebastian ( Blue)

Scrisoare de la Mos Craciun

12 Februarie

,, Frumosul în viața copiilor noștri” – dar de la bunicul meu matern

Poezie pentru femeie – Georgiana Niță

Cadou de Mos Craciun – Puzzle MaCar – Abrakadabra

Poezie ,, Mamelor de prematuri”

Răspunde la comentariu