Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

,, Alăptarea nu este durere”

 

  ,,Alăptarea nu este durere”

 

Alăptarea este despre atingere, este dăruire și primire, e contact piele pe piele, e iubire pur și simplu , ,,aici și acum”.

Alăptarea e despre dăruirea ,, aurului curat῞, a colostrului și a construirii scutului invizibil împotriva microbilor și virușilor.

Alăptarea este încredere, este construirea, echilibrarea și existența unei echipe formidabile și puternice, echipa mamă – bebeluș.

Alăptarea este asemenea unui dans, al unui 1-2-3, 1-2-3 într-un spațiu în care timpul se oprește și rămân doar mama cu puiul ei.

Alăptarea nu este despre nopți nedormite, despre durere, despre cântărire la fiecare masă, despre colici, despre ,, da῞ sau ,,nu῞ în alimentația mamei, despre goliciune, despre ascunderea unui proces fiziologic. Esența nu este noaptea nedormită sau numărul de ore dormite între alăptări, ci aceea combinație de resurse  transmise copilului : unicitate, încredere, calm, liniște, iubire, motivare,pace, forță, inocență, energie,putere, afecțiune,conexiune, tandrețe și acceptare.

Alăptarea este esența vieții, este despre aceea legătură specială între mamă și copil, ce nu poate fi înlocuită de nimic. Alăptarea ne conduce la esența pură a naturii, e conectarea mamei la copil și la natură.”

Pentru mine, alăptarea este victorie, este emoția de fericire, este limbajul meu de iubire pentru cele două minuni ale mele, doi copilași născuți prematuri. Pentru că am reușit să alăptez  sau să mă mulg la început( în cazul celui de al doilea copil născut la 32 de săptămâni), cei doi au recuperat foarte ușor și lin, ajungând repede la dimensiunile unui copil născut la termen( bebelușul meu de 3 luni jumătate s-a născut la 32 de săptămâni cu 1580 gr și acum cântărește 5350 gr).

În cadrul evenimentului ,,Modern Family Challenges,, de mâine, 14 noiembrie 2020,  și  transmis life de la 10:00- 15:00 pe paginile Modern Family Romania și Modern Dads, Doamna Vania Limban ( moașa independentă)  va prezenta gravidelor și proaspetelor mămici informații extrem de importante despre alăptare și alimentația copilului în primele luni de viață.

Toate detaliile privind evenimentul menționat, agenda,invitați,  panelurile de discuții axate pe toate etapele de dezvoltare ale copilului:  baby, toddlers&scholars, teens ,le puteți afla accesând : https://www.facebook.com/events/866628277464663.

 

Aveți încredere în voi, în resursele voastre și în minunea voastră, fie că e un bebeluș, un copilaș de 2-3 ani sau un adolescent rebel! Sunteți minunate, deosebite și ei știu de ce v-au ales sa le fiți mămici!

 

 

 

You Might Also Like

Scrisoare de la Mos Craciun

Conferință motivațională a femeilor care se iubesc – 29 Iunie 2019

Conferinta internațională ,, Nasterea Naturala & Arta de A Fi Părinte” – 14-15 iunie 2019 – Brasov

Atelier pictură intuitivă- Alexandra Dumitrescu, Work At Home Moms, Atlanthea

,, ,,Ce trebuie să-l învăț pe copilul meu ca mâine să fie un copil fericit și de succes” – Proiectul E-Parenting

Eveniment – ,, Istoria la feminin – Femeia ca mamă și educatoare”

Răspunde la comentariu