Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

Atelier pictură intuitivă- Alexandra Dumitrescu, Work At Home Moms, Atlanthea

 

Îmi aduc aminte cu drag de orele de desen din anii de liceu, de adrenalina ce o simțeam când întra profesorului în sală, de senzația de necunoscut, de orele de muncă, dar și de toate informațiile și cunoștiințele acumulate în tot acel timp în materie de desen și pictură. Da, a fost greu, au fost ore în care parcă profesorul vorbea altă limbă, ore ce îmi doream să treacă foarte repede, dar acum îi mulțumesc. Am simțit bucuria transmisă de către ochi creierului și apoi sufletului meu și oricând de gri ar fi fost o zi din viața mea, plăcerea mea supremă( bine, recunosc, în afară de o bucățică de ciocolată uneori, ssst, nu spuneți, da) e vizitatul muzeelor de artă, al diferitelor expoziții.

De fiecare dată când am admirat un tablou, am încercat să trec de partea fizică a liniilor, perspectivelor, tușelor, culorilor sau non- culorilor, a abundenței sau lipsei culorilor închise sau deschise, și să încerc să pătrund în sufletul pictorului, al creatorului de frumos, să ajung la starea sa din momentul ivirii ideii acelui tablou, la starea din momentul creării până în momentul finalizării operei sale.

În momentele de cumpănă, de tristețe, necesitatea unei alegerii unui drum sau altul, prietenii mei sunt muzica ( pianul), dansul, pictatul ori coloratul și lectura.

Alături de Work at Home Moms și Atlanthea Holistic Center, vreau să vă invit sâmbătă, 12 octombrie 2019 la un nou atelier de pictură intuitivă, sub coordonarea Alexandrei Dumitrescu, Creativity coach, Visionary Soul Artist, instructor yoga certificat.

Ce înseamnă pictură intuitivă ? Înseamnă exprimare liberă, fără limite sau reguli cu scopul eliberării de diferite temerii, neîncredere, lipsa curajului, comunicarea cu noi și cu persoanele din jurul nostru dar de pe un alt plan. Pictura intuitivă trimite la sufletul nostru de copil, la joacă, bucurie,  conectare cu noi, cei autentici, fără măști.

Beneficiile unui astfel de atelier sunt nenumărate, printre care voi menționa:

  • Renunțarea la control
  • Explorarea personalității tale
  • Creșterea încrederii în tine și în intuiția ta
  • Folosirea artei ca modalitate de conectare la sine, de recreere, de auto-vindecare și auto-descoperire

Câteva cuvinte despre Alexandra Dumitrescu:

,, Am văzut lumina zilei în Ploiești și mi-am petrecut copilăria între cartierul destul de aglomerat și satul deosebit de liniștit, unde bunica mea încă mai îngrijea casa familiei.

Părinții mei, pe care îi iubesc și îi respect mai presus de toate, m-au înconjurat cu afecțiune necondiționată, oferindu-mi mereu momente de bucurie și de neuitat. Am descoperit viața pas cu pas împreună cu sora mea mai mică, permanent cel mai bun prieten al meu.

Primii ani de școală au fost marcați de eforturile mele neobosite de a mă pregăti pentru restul vieții, însoțite de atracția mea vie către artă și pictură. A fost și perioada în care mama mi-a insuflat dragostea pentru artă. Sfioasă, obișnuiam să îi contemplu lucrările. A început să îmi prezinte treptat întreaga creație, atât picturile, cât și lucrurile executate manual sau orice altceva crea cu atâta grație. După câțiva ani, am început să experimentez și să descopăr moștenirea neprețuită pe care mi-o lăsase mama: pasiunea și talentul de a ilustra frumusețea.

Practica Yoga în acea perioada m-a ajutat enorm sa capat încredere în puterea naturala a corpului meu, să îl înțeleg, să îl accept și să îl iubesc pentru minunea pe care el o reprezintă și pentru naturalețea și perfecțiunea cu care poate aduce o noua viață pe această lume.
Dimensiunea spirituală a practicii yoga am descoperit-o un pic mai târziu, când, frecventând ”retreat”-uri de spiritualitate și cercuri de meditație, am început să înțeleg despre ce înseamnă yoga cu adevărat și să identific beneficiile pe care le poate aduce minții și spiritului.

Când am revenit în România, mi-am continuat ambele pasiuni începând studiul la Școala de Arte din București și am devenit instructor de Hatha Yoga certificat de Yoga Alliance și instructor de yoga certificat Rainbow Kids.

Cred în magie, cred în vise, cred în Divin și pot spune cu siguranță că nu o dată am îmbrățisat necunoscutul. Sunt pasională. Sunt sensibilă. Sunt o introvertită, o extrovertită și tot ce face legătura dintre ele. Cred că arta vindecă și eliberează. Cred că yoga ne poate însoți întreaga viață.
Sunt propriul meu creator… de frumusețe. De adevăr. De înțelepciune. De artă. Al propriei mele vieți.

Arta mea îmi este întotdeauna un mesaj expresionist al Sufletului. Sper că el le vorbește tuturor oamenilor, la nivel universal, într-un mod pozitiv și înălțător. Unele dintre lucrările mele folosesc geometria sacră, mandalele sau formele pe care le pot vedea în natură, în vise sau în meditație.

Am descoperit că, practicând yoga și meditație înainte de a picta, dobândesc un flux mai bun al creativității, un echilibru mai bun în viață, o legătura mai profundă cu sinele meu spiritual, un entuziasm reînnoit pentru oameni și situații. Cel mai mare dar pe care îl putem oferi lumii este să ne trăim Sinele autentic.῞

Dăcă ești o persoană ce se lasă condusă de emoția și valoarea unei noi experiențe, căreia îi place să se exploreze pe sine prin apelul la diferite practici holistice, alternative și integrative de dezvoltare  a sinelui prin artă și să îți faci prieteni asemenea ta, Alexandra Dumitrescu te așteaptă cu brațele deschise sâmbătă, 12 Octombrie 2019, între orele 11:00- 14: 30, la sediul Atlanthea Holistic Center, Strada Bârlogeni,nr.46,  sector 1, București ,vizavi de teatrul Masca, stația de metrou Bazilescu.
Pe tot parcursului atelierului, vei putea degusta fructe, semințe și câteva surprize raw-vegane, vei avea la dispoziție apa alcalină, ceai, saltele pentru practica yoga( poți să ți le aduci și pe ale tale personale, dacă te simți mai confortabil). Se recomandă o tinuța lejeră. Toate materiale necesare acestui workshop, de la pânze, acrilice sunt incluse, iar participanți își pot lua lucrările acasă.

Înscrierile voastre sunt așteptate până la data de 11 octombrie 2019 la:  telefon: 0721520004 sau
– email: contact@atlanthea.ro. Contribuția ta: 120 lei

Toate detaliile legate de eveniment le veți găsi accesând:

https://www.facebook.com/events/443769979814406/

You Might Also Like

Eveniment – ,, Istoria la feminin – Femeia ca mamă și educatoare”

,, ,,Ce trebuie să-l învăț pe copilul meu ca mâine să fie un copil fericit și de succes” – Proiectul E-Parenting

Conferință motivațională a femeilor care se iubesc – 29 Iunie 2019

Conferinta internațională ,, Nasterea Naturala & Arta de A Fi Părinte” – 14-15 iunie 2019 – Brasov

Răspunde la comentariu