Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

Eveniment ,, Meserii și meseriași”, Atlanthea, Ludotech, Work At Home Moms Romania

Ieri am citit un articol legat de viziunea lui  Li Edelkoot, designer renumit danez,  privitoare la  moda și la  maniera în care oameni vor trăi. În cadrul interviului acordat în cadrul Lifestyle&Colours Forecast, organizat de Mazars Forum, designerul a punctat câteva aspecte esențiale ale viitorului nostru, printre care nevoia de intim , de cald, de lumina și liniște în viața și locuințele noastre, de verde și nu în ultimul rând a accentuat rolul meșteșugurilor, al meseriilor demult uitate. Cum se explica asta? Simplu: Da, va exista multă inteligență artificială,dar omul cu a sa manualitate, unicitate a lucrărilor sale și a talentelor sale, va fi valorizat cu adevărat. Vor fi apreciate unicatele, fie că vorbim de hrana, vestimentație ,mobilier, muzica,  toate create de croitori, brutari, tâmplari, cizmari, olari, agricultori, etc.

Cred ca Doamna Li Edelkoot a avut o întâlnire secretă cu oameni deosebiți de la Atlanthea Holistic Center, Ludotech și asociația Work at Home Moms Romania, pentru că doresc să vă invit în acest week-end împreună cu minunile voastre la o zi specială destinată meseriilor și meseriașilor de demult.

 

În cadrul acestui eveniment, vor fi prezentate atât meseriile  și  îndeletnicirile din copilăria noastră, dar și din cea a minunilor voastre, prin organizarea diferitelor workshopuri, demonstrații, vernisaj de fotograf ,, Vechi meserii urbare. Meserii rare în orașul de azi”, fotograf Cătălin Alexa, povești pe vinil, proiecții de diafilme și multe multe alte surprize.

 

Când și unde sunteți așteptați?

Data : 05 Octombrie 2019, sâmbătă, între orele 10-17.

Unde: Sediul Atlanthea Holistic Center, Strada Barlogeni, numarul 46, București

Cost : Evenimentul este gratuit , iar orice donație pentru susținerea Asociației Work At Home Moms și a viselor mamelor minunate este mai mult decât binevenit și răsplătit cu zâmbete, îmbrățișări.

Pentru fiecare atelier în parte din cadrul acestui eveniment special, înscrierile se fac pe adresa contact@ atlanthea.ro, cu rugămintea precizării numărului de participanți, ora de sosire și desigur vârsta micilor exploratori.

Pe parcursul acestei zile deosebite, voi și minunile voastre veți putea participa la următoarele worshopuri:

 

  1. Workshop „De-a micul editor”

Împreună cu Cristina Antonica, Editura Creanga Fermecată, mici exploratori vor fi ghidați prin lumea extraordinară a cărților, fiind invitați să creeze propria lor poveste , aflând totodată și tainele meseriei de editor. Ora: 10-17, pe toată durată evenimentului. Se pot programa 3 copilași, iar realizarea propriei cărți durează în jur de 30 de minute. Se recomanda participarea copiilor cu vârsta de la 4 ani în sus, dar și cei mici sunt așteptați cu brațele deschise de către Cristina, cu rugămintea să fie însotiți de părinți. Înscrieri: contact@atlanthea.ro

 

2.Workshop „De-a micul creator de papusi”

Copilăria nu poate există fără păpuși și ale sale taine pot fi descoperite și explorate cu ele. De aceea, Valeria Csaftari și fiica sa Alexandra ne invită la făurit păpuși. În cadrul grupului de 5-10 participanți, Valeria îi va îndruma pe cei mici prin demonstrații ludice spre această lume minunată a creatorului de păpuși, trecând prin toți pași de realizare , prezentarea instrumentelor necesare și a tipului de materie primă pentru fiecare păpușă creată. Ora : 10-17, programarea se face din oră în ora, iar acest workshop este adresat copiilor de la 5 ani în sus, cei mici putând participa doar însoțiți de părinți. Inscrieri: contact@atlanthea.ro.

 

    3.Workshop „De-a micul agricultor”

În cadrul acestui workshop, mici exploratori vor făuri buchețele de lavandă unicat  pentru ei, mămicile, bunicile sau chiar educatoarele lor, vor afla rolul important al uleiului de lavandă în relaxarea după o zi  de alergat, creat, învățat, jucat și vor remarca în fotografii cât de măreț, încântător  este un lan de lavanda. Ora : 0-17. Copilași cu vârsta de la 4 ani în sus sunt așteptați la acest worshop, iar micuți prichindei însotiți de părinți. Înscrieri: contact@atlanthea.ro.

 

    4. Workshop „De-a micul ilustrator”

Alexandra Stroica de la Hippo Atelier Creativ îi așteaptă pe cei mici să creeze  diferite personaje haioase, poznașe doar lăsându-și să zburde libere imaginația și creativitatea. Povești unicate ce vor fi amintiri peste ani vor fi zămislite cu inspirație și instrumente de lucru folosite cu măiestrie. Ora:10-12, cu programare din oră în oră, grupul va fi format din 5-10 participanți. Înscrieri : contact@atlanthea.ro. Vom admira personajele create de copilași cu vârstă de 5 ani în sus, dar și cei mai micuți sunt așteptați însoțiți de părinți. În cadrul acestui workshop și pe parcursul evenimentului, vor putea fi achiziționate semne de carte, carnețele și carduri educaționale ilustrate de Hippo Atelier.

 

  1. Cerc de lectură – ,, Ce fac părinții mei la serviciu”

Janina Năstase le va prezenta micilor exploratori și curioși prin diferite exemple câteva dintre cele mai cunoscute meserii, noi sau vechi, cum ar fi: macaragiu, brutar, asistentă medicală, judecător, programator IT, contabil, creator de bijuterii, iar părinții au rolul de a continua povestea prin descrierea locului de muncă. După lectură și poveștiri, copiii pot desena pe mami și tati la gradinița sau școala lor( așa spune băiețelul meu că noi mergem la grădinița noastră) și astfel  vor ști precis ce fac mami și tati cât timp ei sunt la grădi. Ora: 16-17. Sunt așteptați copiii cu vârsta între 3-8 ani, desigur cu părinții lor. Înscrieri: contact@atlanthea.ro.

 

Pe tot parcursul evenimentului, copiii și părinții sunt invitați la vernisajul și expoziția de fotografie „Vechi meserii urbane. Meserii rare în orașul de azi”, fotograf Cătălin Alexa și în zona de Retro Lounge, unde vor putea fi admirate reviste ca: Tehnium, Anticipatia, Cutezătorii . Evenimentul va fi animat de muzica  aleasă de  Dj Diana (15 ani), iar bagheta sa magică se va îndrepta mereu spre un pick-up și astfel unii dintre noi ne vom aminti cu nostalgie, inocență și bucurie de copilărie.

 

Atlanthea Holistic Center, Ludotech, Work at Home Moms Romania vă așteaptă pe data de 05 octombrie 2019, între orele 10-17 ani la sediul Atlanthea Holistic Center să le fiți ghid micuților voștri în descoperirea acestei lumii fascinante, ascunsă în cufărele vremii , o lume a meseriilor și meseriașilor,prin participarea la workshopuri, depănarea de poveștiri din copilăria voastră, fotografii și muzică bună.

Linkul evenimentului:

https://www.facebook.com/events/431676907472905/?active_tab=discussion&__mref=mb

 

 

You Might Also Like

Spectacol – atelier – ,, Un păianjen tare ocupat” – Duminica 23 Iunie ora 10:30

Spectacol – atelier ,,Cântecul greierașului῞, 20 octombrie 2019, Tăpușele

Spectacol – atelier – ,, Poveștile Pantofăresei”, Sâmbătă 22 iunie 2019, ora 18:00

Spectacole ,, Tăpușele” 15 – 16 iunie

Spectacol – atelier ,,Peștele curcubeu”

Update Eveniment ,, Meserii și meseriași”, Atlanthea Holistic Center, Ludotech, Work at Home Moms

Răspunde la comentariu