Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

Spectacole ,, Tăpușele” 15 – 16 iunie

Vineri este ultima zi de școală și de gradinită ( mă refer la cele de stat) și cred că multe dintre voi încercați să găsiți acele evenimente ce să îi atragă pe micuții voștri , să se distreze, să își folosească imaginația debordantă și să ne uimească cu creativitatea lor.

În alegerea noastră din acest week-end se numără și atelierul creativ ,, Tablou din pietre și scoici῞ , ce va avea loc în data de 15 iunie 2019, ora 10:30 la Joyplace ( Aleea Râul Sadului, nr.2, Bucuresti) și spectacolul  ,,Wow, spuse bufnita”. Aceste evenimente sunt  organizate de Asociația ,, Tăpușele῞.

Tăpușele este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv principal : crearea de spectacole pentru copiii  în care să li se stimuleze creativitatea, comunicarea, încrederea în ei și în ceilalți, imaginația. Prin spectacole diferite( unele au la bază cărții pentru copiii), cei de la Tăpușele doresc să îi sprijine pe copii să aibă încredere în forțele lor, să fie veseli, creativi, spontani și în același timp să petreacă timp de calitate și conectați cu familia.

Noi suntem seniori în participarea la astfel de spectacole și evenimente și de fiecare dată fondatoarea Tăpușelor ne uimește cu creativitatea în crearea personajelor, a poveștii într-un mod atât de simplu și transmițând atât de multe mesaje. Toate spectacolele sunt pline de voioșie, de căldură, de joaca liberă la final, de creare de personaje de către copii. De fiecare dată, Nicoleta ( fondatoarea Tăpușelor) a reușit să mă transpună în copilărie și să ,, încalț῞ papucii de copil.

După primul spectacol, am fost curioasă și am întrebat-o ce înseamnă acest cuvânt și mi-a răspuns în stilul ei liber, calm,cald, suav , voios: Cuvântul ,, Tăpușele῞ este un regionalism ce a constituit sursa de inspirație pentru multe poezii și cântecele adresate copiilor din Basarabia. Acest cuvânt definesc acele mânuțe de copiii care bat voios.

,,Tăpuşele, tăpuşele,
Mititele, frumuşele
Cine va juca cu ele
Va primi şi bombonele!῞

Nicoleta Rusu este o  actriță de renume la Teatrul Ion Creangă, unde a jucat nenumărate roluri destinate celor mici în spectacole cum ar fi :,, Cartea juglei῞, ,, Când jucăriile spun pa῞, ,, Dulapul cu vise῞, ,, Războiul bucatelor῞, etc. În toată cariera sa, Nicoleta a simțit o atracție spre activități pentru copi,  și astfel a participat la workshopuri în Belgia și Germania, pentru a dobândi specializarea necesară realizării de producții teatrale pentru copiii cu vârsta între 0-6 ani.

Sâmbătă, 15 iunie 2019, Sebi și cu mine vă invităm la spectacolul ,, Tablou din pietre și scoici”, organizat de Nicoleta și Tăpușele, potrivit pentru copii cu vârste între 3-7 ani și părinții lor. Copiii vor pleca cu un tablou deosebit din pietre și scoici obișnuite, iar părinți trebuie să găsească rama potrivită.Costul biletului la atelier: 50 de lei/copil( părinții îi admiră și nu plătesc). Pentru frățior sau surioară se oferă reducere de 50%. Adresa: Joyplace, Aleea Râul Sadului 2, București.Cum se ajunge la acest loc minunat conceput pentru copiii cu nevoi speciale:

https://www.google.ro/…/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x2c44ec7540198…

Se intră pe aleea Ciceu, sau pe aleea Râul Sadului, din strada Turnu Măgurele. Joyplace este un spaţiu în complexul Ominis, pe latura din spate a complexului, latura paralelă cu strada Turnu Măgurele. Ca punct de reper: aleea Râul Sadului este vis-a-vis de Bery Spa.

Duminică, 16 iunie 2019, Sebi își invită prietenii mai micuți între 1-4 anișori la spectacolul,, Wow! Spuse bufnita”. Toți știm că bufnița este o pasăre noctură, dar ea vrea să fie curajoasă și parcă e și curioasă, astfel decide să stea treaza ziuă. Oare ce se va întâmpla, ce va descoperi.? O să aflăm alături de ea,  doar la spectacolul de la ora 10:30. Adresa este : Hotel Caro, sala Gaga, Bd. Barbu Văcărescu, nr.16 A, sector 2. Cost bilet :50 lei/ copil( părinți nu plătesc) , iar pentru frățior sau surioară Nicoleta oferă reducere de 50% din prețul întreg.

Pentru înscrieri la unul din evenimente sau la ambele, fie o anuntați pe prietena noastră pe e-mail : rusunicoleta3@yahoo.com, tapusele@gmail.com sau o sunați: 0747 702 284, 0723 466 013

You Might Also Like

Spectacol – atelier ,,Peștele curcubeu”

Spectacol – atelier – ,, Poveștile Pantofăresei”, Sâmbătă 22 iunie 2019, ora 18:00

Spectacol – atelier – ,, Un păianjen tare ocupat” – Duminica 23 Iunie ora 10:30

Update Eveniment ,, Meserii și meseriași”, Atlanthea Holistic Center, Ludotech, Work at Home Moms

Spectacol – atelier ,,Cântecul greierașului῞, 20 octombrie 2019, Tăpușele

Eveniment ,, Meserii și meseriași”, Atlanthea, Ludotech, Work At Home Moms Romania

Răspunde la comentariu