Femeie și mamă

Dacă tu ești bine și ceilalți vor fi bine

Te iubesc și ieri și azi și mâine

În fiecare zi trebuie să conștientizăm importanța verbalizării iubirii față de copilul nostru dar și simțirea acesteia și ieri, și azi și mâine.

Fiecare dintre postările din categoria ,, mesaje de iubire pentru copii își au izvorul în fiecare secundă, moment, dimineață, seară, zi , săptămână, lună, an petrecute împreună cu minunea vieții mele, băiatul meu Sebi.

De ce ,,Te iubesc și ieri, și azi și mâine? Pentru că ieri ne-am iubit împreună, ne- am cunoscut și am cunoscut împreună lumea. Ce am făcut ieri cu băiatul meu? El a creat cifre din piese lego mici, iar eu i-am admirat creativitatea, imaginația și perseverența. După conceperea lor, a venit cu ele și mi-a spus: ,, Mami, vreau să îți arăt și să îți dăruiesc ceva”. A venit cu cifra 1, 2,3, 4 si 0 la mine, ca mai apoi sa unească cifra 1 cu 0, și a completat : ,, Mami meu, ești de nota 10 și ești doar a mea”. Te iubesc dragul meu pentru creațiile tale de ieri, pentru dăruirea ta, pentru creativitate, motivație, imaginație.

Te iubesc și azi pentru momentele de dimineața când somnoros mă întrebi: ,, Mami meu, azi e luni, unde mergem?”, iar eu îți spun că azi mergem la grădi, colegi tăi și Miss Ana te așteaptă să vă jucați și să repetați pentru serbare. Te iubesc și azi pentru îmbrățisările noastre de dimineață când îmi mărturisești că ai vrea să rămâi acasă să ne distram împreună. Te iubesc și azi pentru că mergem împreună până la mașină și pentru bezele ce le trimiți din mașina când iese din garaj.Mă faci să mă simt cea mai norocoasă femeie și mamă că m-ai ales. Te iubesc și azi pentru căsuta cu garaj, iarba verde crud și drum ce ai creat-o pentru mine în aceasta seară. Te iubesc și azi pentru îmbrațisarea ta strânsă și sandwich-ul ce îl faci între mine și tatăl tău. Te iubesc și azi pentru mângâierea ta pe chipul meu și întrebarea : ,, Mami, acum ești mai bine?”. Te iubesc și azi pentru jocul nostru ,, cine ajunge primul la .. spălat pe dinți, la pijama, în pat..|”.

Te iubesc și mâine pentru toate secundele, minutele,orele, lunile, ani petrecute cu tine alături, pentru toate diminețile, serile, week-end-urile petrecute, pentru fiecare primăvara, vară, toamnă și iarnă, pentru fiecare zâmbet dăruit,pentru fiecare ,, te iubesc”, pentru fiecare moment în care ne putem îmbrățișa, ne putem vorbi, tu mă poți întreba,pentru fiecare moment de revoltă sau tristețe, pentru fiecare victorie sau eșec, pentru momentele în care vei fi prezentator și grădinar la serbarea de 8 martie, pentru fiecare serbare, petrecere de ziua ta, pentru mocuța ta de ștrengar de câte ori te gândești la vreo boroboața sau deja ai făcut una, pentru fiecare moment în care vom găti împreuna, pentru ziua terminării grădiniței și intrării la școală, liceu, facultate, pentru toate momentele în care comportamentul tău a activat o ,,rană” din copilărie, pentru momentul în care îmi vei prezenta pe cea cu care vei păși în viața de familie și de părinte, pentru momentele în care vei dori să îți dau un sfat deși ești la rândul tău adult trecut prin experiențele felurite ale vieții.

Dragile mele femei și mame, iubiți-vă copiii și ieri, și azi și mâine. Știu că sunteți obosite, că uneori aveți atâtea de bifat și le spuneți copiilor în fugă un ,, te iubesc”, dar opriți-vă o clipă și uitaț-vă la voi, la ei, la nevoile voastre și ale lor și alegeți ce e mai urgent în acel moment. Timpul trece, azi devine ieri, mâine devine azi, martie devine aprilie, 2019 devine 2020, bucurati-vă cât puteți de comorile voastre, de darul suprem al vieții, pentru că există și părinți ce au le-au mai rămas doar ieri și azi. Spuneți-le în feluritele momente, moduri că îi iubiți și o să vedeți cum se deschid asemenea unei flori ce o udăm și îi vorbim zilnic.

 

You Might Also Like

Te iubesc pur și simplu

Răspunde la comentariu